Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Μαθαίνω για τα ζώα!


ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ!


Σήμερα, θα κάνουμε κάτι διαφορετικό. Το μάθημα που σας παραθέτω δεν το έχετε διδαχθεί αλλά θα δοκιμάσουμε μέσω αυτής της σελίδας μας να μάθουμε κάποια πράγματα. Με αφορμή την ενότητα του μαθήματος της μελέτης περιβάλλοντος για τα ζώα, στα πλαίσια της διδακτικής ώρας μας, υπάρχει η διάκριση των ζώων αλλά και σημαντικά πράγματα που εμείς πρέπει να γνωρίζουμε γι αυτά!.....Εσείς τι λέτε....??? 


Τα διαφορετικά είδη της πανίδας είναι αναρίθμητα. Για να μπορούμε να μελετήσουμε καλύτερα τα ζώα, τα χωρίζουμε σε κατηγορίες ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους. Η γενική ταξινόμηση των ζώων γίνεται με βάση το αν τα ζώα έχουν ή όχι σπονδυλική στήλη. Τα ζώα που έχουν σπονδυλική στήλη ονομάζονται σπονδυλωτά, ενώ εκείνα που δεν έχουν, ασπόνδυλα



ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Παρά την ποικιλία των διαφορετικών χαρακτηριστικών, υπάρχουν ομάδες ζώων με κοινά χαρακτηριστικά. Οι επιστήμονες, για να μελετήσουν καλύτερα και ευκολότερα τα ζώα, τα ταξινόμησαν σε ομάδες ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους. 



δείτε το σχετικό βίντεο!

ΤΑ ΘΗΛΑΣΤΙΚΑ

Τα θηλαστικά, όπως δηλώνει και το όνομά τους, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, θηλάζουν τα νεογέννητα μικρά τους. Τα θηλαστικά κατατάσσονται ανάλογα με το είδος της τροφής τους σε φυτοφάγα, που τρέφονται με φυτά, σε σαρκοφάγα, που τρέφονται με άλλα ζώα και σε παμφάγα, που τρέφονται τόσο με φυτά όσο και με άλλα ζώα. Τα περισσότερα θηλαστικά γεννούν πλήρως αναπτυγμένα μικρά. Ορισμένα όμως θηλαστικά γεννούν αβγά, ενώ άλλα γεννούν μικρά που δεν έχουν αναπτυχθεί πλήρως. Στα θηλαστικά αυτά η ανάπτυξη των μικρών ολοκληρώνεται σε ένα σάκο στο σώμα του θηλυκού ζώου, το μάρσιππο. Τα θηλαστικά που γεννούν πλήρως αναπτυγμένα μικρά χωρίζονται σε ειδικότερες υποκατηγορίες ανάλογα με τα κοινά χαρακτηριστικά τους: σε τρωκτικά, προβοσκιδωτά, οπληφόρα, χειρόπτερα, κητώδη, σαρκοφάγα και πρωτεύοντα.






Ελπίζω να σας άρεσε το μάθημα!
 Κρατήστε, αν έχετε απορίες για το αυριανό μάθημα! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου